perjantai 19. kesäkuuta 2015

Kolikoita ympäri maailmaa

Yksi minun harrastuksistani on kerätä kolikoita eri maista. Kerään myös erikoispainoksia kolikoista, eurokolikoista. En harrasta keräilyä myydäkseen erikoisuuksia eteenpäin, vaan tykkään kerätä itselleni kaikkia kolikoita. Vaikka omistaisin jos tietynlaisen kolikon, haluan laittaa niitä kuitenkin säilöön. Ehkä joskus myöhemmin saatan niistä luopuakkin, mutta en vielä. Rahakeräilyyn liittyen tykkään myös kirjata seteleitä eurobilltracker-sivustolle. Tämä tarkoittaa että seurataan kirjattujen setelien matkaa maailmalla, jos joku kirjaa saman setelin uudelleen. Kolikko keräilyyn palatakseni olen yrittänyt panostaa keräilyyn yrittäessäni löytää normaalikolikoiden niitä versioita, joita on painettu vähiten, jolloin niiden arvo on suurempi.Tässä jotain otoksia hienoimmista tai mielenkiintoisimmista kolikoistani.


Nämä kolikot ovat vanhimmat omistamani. Eivät kovin vanhoja, mutta itse pidän niitä tärkeinä keräilykohteina itselleni.


Reikärahatkin ovat kauniita. Minulle ne tuovat mieleen entisaikojen viikingit ja kaupustelun eri kulttuurien välillä, mutta kyllähän nykyäänkin käytetään erinäköisiä maksuvälineitä.


Pienten maiden kolikot ovat harvinaista herkkua, koska niiden lyöntimäärät ovat monesti paljon pienemmät kuin isompien maiden.


Ennen euroon siirtymistä tässä on mielestäni Suomen kaunein markka sarjan kolikko, kymmenen penniä. Kolikon edessä on hienosti muotoiltu heksaruutuja ja takana koristaa kielo kukka.


Myös Suomen markka sarjan kymmenen markkaa on tuttu kolikko. Se on myös kaunis molemmilta puolilta.


Yksi erikoinen kolikko kokoelmissani on myös vanha Suomen kymmenen markkaa, jonka takapuolta koristaa Urho Kekkosen kuva. Kolikko on todella paksu ja jykevä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti